Vasemmiston kauhu: valinnanvapaus

Hassunhauskaa politiikkapeliä

Itse pidän enemmän faktoista kuin populismista ja se on yksi syy miksi lähdin itsekin ehdolle. Politiikan pitää perustua tietoon eikä luotuihin mielikuviin tai vaihtoehtoiseen totuuteen.

En pitänyt sote asioita kuntavaalien ensisijaisena asiana, mutta joillekin se näyttää olevan päällimmäisenä. Facebookissa näin vasemmistoliiton videon, jota luulin ensin vitsiksi, kunnes selvisi, että se on tosissaan tehty puolueen materiaaliksi.

Tämäkö on soten tulevaisuus?

Hallituksen esitystä sosiaali- ja terveyspalveluiden pakkoyhtiöittämiseksi voi olla vaikeaa hahmottaa. Julkaisemme nyt esityksen ymmärtämisen helpottamiseksi animaation, joka havainnollistaa mihin suuntaan Sipilä, Orpo ja Soini ovat suomalaisten terveyspalveluita kätilöimässä. Animaatio on tuotettu Vasemmistolle vapaaehtoisvoimin!

Posted by Vasemmistoliitto on 2017 m. kovo 10 d.

Nopeasti katsottuna en edes ymmärtänyt muuta viestiä, kuin hallituspuolueet ovat pahasta ja niiden toimet pitää estää. Tämä varmaan onkin se ainoa viesti kohdeyleisölle. Videossa puhutaan sotesta, mutta keskitytään vain terveyskeskuspalveluihin. Sote on paljon laajempi kuin pelkät flunssahoidot.

Väittämä: Keksittiin että on kivempi, että annetaan yksityissairaaloiden rahastaa veronmaksajia helppojen tautien hoidosta.

Vastauksena tähän onkin jo liitetty sitten kokoomus ja muutama iso terveyspalveluiden tuottaja. Ilmeisesti Vasemmiston asiantuntijat ovat päätyneet sellaiseen lopputulokseen, ettei kukaan enää käytä julkista terveydenhuoltoa. Miksi? Ilmeisesti vasemmisto vain sairastaa krapulaansa tai haluaa muuten vain lomailla. Jos tällainen kuormittaa julkista palvelua, niin sen on syytäkin siirtyä pois vaativimpien palveluiden tieltä. Valinnan vapaudessa kuitenkin annetaan mahdollisuus hankkia itselleen sopivaa palvelua tarvitsemaansa ongelmaan.

Alueuudistuksessa valinnan vapaus tarkoittaa:

Se tarkoittaa asiakkaan oikeutta valita itselleen sopiva sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaja, toimipiste ja ammattihenkilö. (lähde http://alueuudistus.fi/asiakkaan-valinnanvapaus/usein-kysyttya)

Tästä voi kukanenkin päätellä milloin politiikka on kestävällä pohjalla. Kannattaa oikeasti miettiä miksi ja ketä äänestätte.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *