Työttömän arki

Teimme ystäväni kanssa lukijan mielipiteen Kaleva lehteen 24.11.2017.

”Työttömäksi joutuneella on irtisanomistilanteessa kaikki hajonnut. Hän joutuu rakentamaan tulevaisuutensa uudelleen. Hän hakee töitä, uraa tukevaa koulutusta ja muita mahdollisia auttavia työllistymispalveluita. Pääsääntöisesti hän ei saa vastauksia työhakemuksiin, haastatteluihin ei kutsuta. Itsetunto on maassa.

Lehdissä ja sosiaalisessa mediassa syyllistetään työttömiä tukien nostamisesta ja elämisestä muiden kustannuksella. Sen vuoksi heidät pakotetaan motivoitumaan. Päätösten käsittelyistä aiheutuu katkoja työttömyysturvaan. Tässä on ristiriita mitä järjestelmä hakee ja mikä on käytäntö. Organisaatiorajat eivät vastaa palveluita.

Esimerkkinä ilmoittautuminen osa-aikaiseen opiskeluun, jossa on puolentoista vuoden aikana 12 lähiopetuspäivää, on aiheuttanut päätöksen, jonka mukaan hakijalla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen, koska hän on päätoiminen opiskelija…”

Tämä luettavissa kokonaisuudessaan päivän lehdestä ja verkkoversiosta joka löytyy: http://www.kaleva.fi/lukijalta/mielipiteet/tyonhakutyokalut-eivat-toimi-jarjestelman-tulee-tukea-tyonhakua-ja-tyonhakijoita/777109/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *